Menu
Zatvoriť menu
Zatvoriť

15.11.2021 Nový Volkswagen ID.5 už vystavený na Slovensku.

Po online svetovej premiére začiatkom mesiaca je od uplynulého piatku najnovší elektrický model značky Volkswagen fyzicky už aj na Slovensku

  • Po online svetovej premiére začiatkom mesiaca je od uplynulého piatku najnovší elektrický model značky Volkswagen fyzicky už aj na Slovensku

  • ID.5 bude do 28. novembra vystavený v Moooncity e-mobility store v bratislavskom Auparku

  • Prvé elektrické SUV-kupé značky Volkswagen sa bude dať objednávať pravdepodobne už od januára 2022 

Bratislava - Iba 10 dní po svetovej online premiére zavítal model ID.5 - najnovšie elektrické SUV-kupé značky Volkswagen - aj na Slovensko. Spoločnosť Porsche Slovakia, autorizovaný importér značky Volkswagen pre Slovensko, zapožičala jeden exemplár od výrobcu a vystavuje ho vo svojej expozícii elektromobility Mooncity e-mobility store v nákupnom centre Aupark v Bratislave. Záujemcovia si tam môžu vozidlo prezrieť každý deň do 28. novembra v čase od 10. do 21. hodiny.

ID.5 je sesterským modelom úspešného globálneho elektrického modelu ID.4. Hlavným rozdielom je karoséria so splývajúcou zadnou časťou, ktorá z neho robí SUV-kupé. Napriek dynamickému dizajnu funkčnosť nijako neutrpela, výška stropu nad zadným sedadlom je menšia iba o 12 mm. Základný objem variabilného batožinového priestoru 549 litrov je rovnaký ako má ID.4. Nový tvar karosérie, štandardne vybavenej decentným zadným prítlačným krídlom, prispel k zlepšeniu koeficientu aerodynamického odporu na 0,30.

Rovnako ako ID.4 aj ID.5 využíva modulárnu stavebnicu elektromobility MEB koncernu Volkswagen. Znamená to, že má štandardne pohon zadných kolies, špičková športová verzia ID.5 GTX má pohon všetkých kolies dvoma elektromotormi. Na začiatku predaja budú na výber tri motorizácie v kombinácii s rovnakou batériou s kapacitou 77 kWh netto, umožňujúca dojazd podľa motora od cca 480 do 520 km. ID.5 môže mať elektromotor s výkonom 128 kW (174 k) alebo 150 kW (204 k), dva elektromotory ID.5 GTX spolu poskytujú maximálny systémový výkon 220 kW (299 k).

Nový Volkswagen ID.5 si budú môcť zákazníci na Slovensku objednávať pravdepodobne už od januára 2022, kedy by mali byť zverejnené prvé cenníky na internetovej stránke importéra vw.sk/modely/id5 a u autorizovaných predajcov značky Volkswagen. Po spustení predpredaja, resp. na začiatku predaja bude - rovnako ako pri doterajších modeloch radu ID. - na výber niekoľko predkonfigurovaných verzií pre uľahčenie procesu objednávania a zrýchlenie výroby prostredníctvom zjednodušenia logistiky.

 

 

Hoppla!
Zdá sa, že váš prehliadač nie je aktuálny. Možno naše webové stránky nebudú fungovať optimálne. Väčšina prehliadačov (ale nie MS Internet Explorer 11 a staršie) stále funguje dobre.

Odporúčame vám aktualizovať webový prehliadač.
Najnovšia verzia môže zabezpečiť dobrý zážitok všade na internete.

Ďakujeme za návštevu,
Váš tím Volkswagen