Menu
Zatvoriť menu
Zatvoriť

30.7.2021 Európska premiéra nového modelu VW Taigo

Prvé SUV-kupé značky Volkswagen prichádza vo veľkoobjemovom segmente

  • Prvé SUV-kupé značky Volkswagen prichádza vo veľkoobjemovom segmente
  • Nový trendový lifestylový model s karosériou crossover
  • Digitálny a "always on": sériovo "Digital Cockpit" a online systémy infotainmentu najnovšej generácie
  • Prvky z vyšších tried: svetlomety "IQ.LIGHT LED-Matrix" a asistenčný systém "IQ.DRIVE Travel Assist"
  • Tri benzínové motory s výkonmi od 70 kW (95 k) do 110 kW (150 k)

Wolfsburg - Zdvíha sa opona pre nový druh karosérie u značky Volkswagen: s novým malým crossoverom Taigo prináša Volkswagen po prvý raz na európsky trh SUV-kupé. Taigo s pohonom predných kolies nadchýna trendovou karosériou typu crossover, zvýšenou polohou sedadiel, najmodernejšou konektivitou a vysokou úžitkovou hodnotou. Strecha päťmiestnej karosérie v štýle kupé sa dozadu zvažuje bez toho, aby obmedzila vnútornú výšku kabíny nad zadnými sedadlami. Modelom Taigo rozširuje Volkswagen svoje portfólio malých modelov, skonštruovaných na báze modulárnej stavebnice MQB-A0, ako Polo a T-Cross (SUV) o tretiu verziu karosérie, ktorá bola doteraz predovšetkým vyhradená modelom vyšších cenových kategórií.

Pri vývoji nového modelu Taigo ťažisko spočívalo na dizajne, individualite a emóciách. Malý crossover má štandardne LED svetlomety, digitálny združený prístroj a systém infotainmentu najnovšej generácie (MIB3), čím SUV-kupé s dĺžkou 4,26 metra prináša do svojej triedy nový technologický štandard. Expresívny tvar karosérie je doteraz jedinečný v modelovom portfóliu značky Volkswagen. S karosériou typu crossover a siluetou kupé má Taigo najlepšie predpoklady aby oslovil fyzicky a mentálne mladú skupinu zákazníkov. Technickú bázu nového modelu tvorí modulárna stavebnica komponentov s priečne uloženým motorom MQB-A0 koncernu Volkswagen. Vďaka tomu môže mať Taigo na želanie napríklad adaptívne svetlomety "IQ.LIGHT LED-Matrix" s osvetlenou priečnou lištou na maske chladiča a najmodernejšie asistenčné systémy.

Dizajn karosérie sa vyznačuje energickými proporciami. Nápadná je najmä silueta pripomínajúca kupé so silne dopredu sklonenými zadnými stĺpikmi karosérie. Tvar karosérie je inšpirovaný SUV-kupé z vyšších automobilových tried, čím je Taigo jedinečný vo svojom segmente. Batožinový priestor má základný objem 438 litrov, čo je iba o málo menej ako poskytuje T-Cross s posuvným zadným sedadlom (385 až 455 litrov). Na výber bude 8 farieb karosérie, z ktorých s výnimkou jednej (Deep Black) sa všetky budú dať na želanie kombinovať s kontrastnou čiernou strechou kabíny.

V interiéri Taigo boduje sériovým multifunkčným volantom a modernými ovládacími prvkami. Systémy infotainmentu využívajú tretiu generáciu modulárnej stavebnice infotainmentu MIB3 vrátane jednotky OCU (Online-Control-Unit) s elektronickou kartou eSIM a "App-Connect Wireless" (podľa verzie vybavenia). Najnovšie funkcie zahŕňajú prístup k streamingovým službám, hlasové ovládanie prirodzenou rečou (vo vybraných jazykoch) a personalizáciu s podporou cloudu prostredníctvom "Volkswagen ID".

Najmodernejšie asistenčné systémy zabezpečujú vysoký komfort a bezpečnosť, čím sa nové SUV-kupé približuje k modelom Volkswagen vyšších segmentov. Bez ohľadu na verziu vybavenia má Taigo sériovo systém "Front Assist" s funkciou núdzového brzdenia a asistenčný systém na udržiavanie jazdného pruhu "Lane Assist". Za príplatok si zákazník bude môcť objednať aj asistenčný systém "IQ.DRIVE Travel Assist", ktorý umožňuje čiastočne automatizovanú jazdu do rýchlosti 210 km/h.

Nový Taigo sa rovnako ako ostatné aktuálne modely Volkswagen bude predávať v štyroch verziách vybavenia - základnej (Taigo), Life, Style a R-Line. Na výber budú tri benzínové motory: trojvalec 1.0 TSI s výkonom 70 kW (95 k) alebo 81 kW (110 k) a štvorvalec 1.5 TSI s výkonom 110 kW (150 k). Pri výkonnejších motoroch bude k dispozícii aj 7-stupňová dvojspojková prevodovka DSG.

Taigo sa bude vyrábať v španielskom závode Pamplona a predávať sa začne na jeseň tohto roku.

Hoppla!
Zdá sa, že váš prehliadač nie je aktuálny. Možno naše webové stránky nebudú fungovať optimálne. Väčšina prehliadačov (ale nie MS Internet Explorer 11 a staršie) stále funguje dobre.

Odporúčame vám aktualizovať webový prehliadač.
Najnovšia verzia môže zabezpečiť dobrý zážitok všade na internete.

Ďakujeme za návštevu,
Váš tím Volkswagen