Menu
Zatvoriť menu
Zatvoriť

19.12.2019 Golf ôsmej generácie v predpredaji už aj na Slovensku

Spoločnosť Porsche Slovakia, autorizovaný importér značky Volkswagen na Slovensku, dnes spustila predpredaj modelu Golf ôsmej generácie.

  • Nový model je digitalizovaný, digitálne prepojený a intuitívne ovládateľný; štyri nové línie vybavenia zabezpečujú maximálnu individualitu

  • Pri spustení predpredaja bude nový Golf na výber so štyrmi motormi, ďalšie budú nasledovať začiatkom budúceho roka

  • Základná verzia nového Golfu vrátane bohatej výbavy ako sú LED svetlá, LCD prístrojový panel Active Info Display alebo moderné asistenčné systémy s cenou od 16.990 EUR

  • Balík All Inclusive s predĺženou zárukou na 5 rokov, bezplatným servisom na 5 rokov a registračným poplatkom v cene

  • Prvé vozidlá u autorizovaných predajcov značky Volkswagen v SR v priebehu marca 2020

     

Bratislava - Spoločnosť Porsche Slovakia, autorizovaný importér značky Volkswagen na Slovensku, dnes spustila predpredaj modelu Golf ôsmej generácie. Je to najprogresívnejší Golf všetkých čias. Už aj základná verzia má štandardne digitálny združený prístroj, prístup k online službám, LED reflektory, LED zadné skupinové svetlá, ako aj rozličné asistenčné systémy. Ako prvý model značky Volkswagen nový Golf využíva prostredníctvom komunikácie Car2X skupinovú inteligenciu vozidiel v premávke a v predstihu varuje pred nebezpečnými situáciami. Na začiatku predaja bude k dispozícii so štyrmi motormi, spĺňajúcimi najprísnejšie emisné normy, dvoma benzínovými TSI a dvoma naftovými TDI. Spotrebu paliva je oproti predchodcovi pri niektorých motoroch nižšia až o 17 percent.

Nový Golf má zmenené línie vybavenia. Základ tvorí verzia bez označenia ("Golf"). Nad ňou je línia "Life", špičková línia má označenie "Style". V roku 2020 pribudne aj športová línia "R-Line".

"Golf" - základná verzia: Už základná línia "Golf" zahŕňa napríklad funkciu Car2X, asistenta zachovania jazdného pruhu "Lane Assist", asistenčný systém na monitorovanie premávky pred vozidlom "Front Assist" (s funkciou núdzového brzdenia City Brake a rozoznávaním chodcov a cyklistov Pedestrian and Cyclist Recognition), digitálny združený prístroj Active Info Display s uhlopriečkou 26 cm, rádio "Composition" s farebným dotykovým displejom 21 cm a mobilnými online službami We Connect Plus predplatenými na 3 roky, rozhranie Bluetooth, multifunkčný volant, štartovanie tlačidlom "Keyless Go", automatickú klimatizáciu "Air Care Climatronic", ako aj LED reflektory a LED zadné skupinové svetlá.

"Life" - prvý stupeň individualizácie: Línia "Life" má oproti základnej verzii navyše 16-palcové disky z ľahkej zliatiny, adaptívny tempomat ACC (do 210 km/h), parkovacie senzory vpredu a vzadu, bezdrôtové nabíjanie smartfónu, App-Connect na integráciu smartfónu, ambientné farebné osvetlenie interiéru, kožený multifunkčný volant a radiacu páku, ako aj rozličné funkčné a dekoračné prvky.

"Style" - maximálny komfort: Špičková línia "Style" má navyše oproti "Life" napríklad asistenta pre jazdu v dopravnej zápche, reflektory LED Plus s prisvetľovaním zákrut, automatickú 3-zónovú klimatizáciu "Air Care Climatronic", ergonomické predné sedadlá ergoActive - u vodiča s elektrickým nastavovaním a pamäťou, 17-palcové disky z ľahkej zliatiny a ďalšie prvky.

Prvky high-tech: Ponuka príplatkového vybavenia pre nový Golf obsahuje rozličné prvky high-tech ako napríklad adaptívne reflektory IQ. Light (LED Matrix), Head-up displej, navigačný systém "Discover Pro" alebo ozvučovací systém Harman/Kardon.

Štyri motory pri štarte predaja: V úvodnej fáze uvádzania na trh budú pre nový Golf na výber štyri štvorvalcové motory, dva benzínové TSI a dva naftové TDI, ktoré spĺňajú najprísnejšie emisné normy. Benzínový motor 1.5 TSI je k dispozícii v dvoch výkonových verziách s 96 kW (130 k)1 a 110 kW (150 k)2. Obidve sú pre zníženie spotreby vybavené vypínaním valcov pri čiastočnom zaťažení ACT a filtrom pevných častíc pre splnenie najprísnejších emisných noriem. Turbodiesel 2.0 TDI je na výber s výkonom 85 kW (115 k)3 a 110 kW (150 k)4. Dvojnásobné vstrekovanie AdBlue s dvoma katalyzátormi (Twindosing) redukuje emisiu oxidov dusíka (NOx) o 80 percent. Motory 2.0 TDI majú oproti rovnako výkonným predchodcom spotrebu paliva zníženú až o 17 percent. Základný motor TDI a motory TSI sú štandardne vybavené novou 6-stupňovou manuálnou prevodovkou, výkonnejší motor TDI sa štandardne montuje so 7-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou DSG.

Široká ponuka motorov: Od januára 2020 ponuku rozšíri elektrifikovaný motor 1.5 eTSI s výkonom 110 kW (150 k)5, vybavený 48-voltovým štartovacím generátorom, pripojeným k motoru drážkovaným remeňom (mild hybrid) a 7-stupňovou prevodovkou DSG. Od marca 2020 bude nasledovať základný benzínový motor - trojvalec 1.0 TSI s výkonom 66 kW (90 k)5 a 5-stupňovou manuálnou prevodovkou, vyhradený pre základnú líniu vybavenia. Verzia motora 1.0 TSI s vyšším výkonnom 81 kW (110 k) a 6-stupňovou manuálnou prevodovkou sa bude dať od marca kombinovať aj s líniou vybavenia "Life".

Aj alternatívne pohony: Neskôr v priebehu roka 2020 portfólio pohonných agregátov rozšíria ďalšie motory - plug-in hybrid alebo motor 1.5 TGI na stlačený zemný plyn CNG, rovnako aj tradičné športové verzie GTI, GTD a R.

Bonus - All inclusive: Pri príležitosti uvedenia na trh poskytuje importér Porsche Slovakia na nový Golf bezplatne akciový balík All inclusive v hodnote až do 1400 EUR. Akciový balík zahŕňa servisný balík na 5 rokov/75 000 km, predĺženú záruku na 5 rokov/100 000 km a úhradu registračného poplatku.

Vynikajúca bezpečnosť podľa Euro NCAP: Nový Golf už pred spustením predaja preukázal svoje kvality v oblasti bezpečnosti. Tento týždeň medzinárodné konzorcium Euro NCAP zverejnilo výsledky poslednej série testov v roku 2019, pri ktorých nový Golf exceloval a získal najvyššie hodnotenie 5 hviezdičiek. Napríklad v oblasti ochrany dospelých členov posádky dosiahol 95 percent možného maximálneho hodnotenia. Podobne pri ochrane detí dosiahol výsledok 89 percent. Golf bodoval aj svojim rozsiahly komplexom bezpečnostných a asistenčných systémov.

 

1) Golf 1.5 TSI, 96 kW (130 k), spotreba paliva (NEDC) v l/100 km: v meste 6,4 - 6,2, mimo mesta 4,0 - 3,9, kombinovaná 4,9 - 4,7; Emisie CO2 v g/km (kombinované): 112 - 108.
2) Golf 1.5 TSI, 110 kW (150 k), spotreba paliva (NEDC) in l/100 km: v meste 6,1, mimo mesta 4,4 - 4,1, kombinovaná 5,0 - 4,8; Emisie CO2 v g/km (kombinované): 115 - 110.
3) Golf 2.0 TDI, 85 kW (115 k), Spotreba paliva (NEDC) v l/100 km: v meste 4,1 - 4,0, mimo mesta 3,2, kombinovaná 3,5; Emisie CO2 v g/km (kombinované): 93 - 91.
4) Golf 2.0 TDI DSG, 110 kW (150 k), spotreba paliva (NEDC) v l/100 km: v meste 4,4, mimo mesta 3,4 - 3,3, kombinovaná 3,7; Emisie CO2 v g/km (kombinované): 99 - 97.
5) Vozidlo sa ešte nepredáva.

Hoppla!
Zdá sa, že váš prehliadač nie je aktuálny. Možno naše webové stránky nebudú fungovať optimálne. Väčšina prehliadačov (ale nie MS Internet Explorer 11 a staršie) stále funguje dobre.

Odporúčame vám aktualizovať webový prehliadač.
Najnovšia verzia môže zabezpečiť dobrý zážitok všade na internete.

Ďakujeme za návštevu,
Váš tím Volkswagen